Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 7 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Mezisektorová spolupráce v oblasti CSR: případová studie Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj
Tomanová, Karolína ; Legnerová, Kateřina (vedoucí práce) ; Muhič Dizdarevič, Selma (oponent)
Předkládaná diplomová práce se zabývá mezisektorovou spoluprací v oblasti společenské odpovědnosti korporací (CSR). Toto téma zkoumá na případové studii Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj a potravinových řetězců, které s ní navázaly spolupráci. Empirický výzkum proběhl formou počátečního terénního výzkumu, rozhovorů a analýzy webových stránek a dalších dostupných dokumentů. Cílem práce je seznámit s málo prozkoumanou problematikou potravinových bank a CSR, které si kolem nich potravinové řetězce vytváří. Zabývá se typy spolupráce vyskytujícími se v tomto vztahu a jejich dynamikou. Dále zkoumá motivace řetězců ke spolupráci a hodnocení vzájemné spolupráce jak z jejich strany, tak také ze strany potravinové banky jakožto zástupce neziskového sektoru. Práce může sloužit jako inspirace k dalšímu zkoumání tématu potravinových bank či mezisektorové spolupráce, která zapojuje hlediska subjektů z obou spolupracujících sektorů, což je skutečnost, která bývá ve výzkumu mnohdy opomíjena. Klíčová slova: Mezisektorová spolupráce, společenská odpovědnost firem, potravinová banka, plýtvání potravinami, nezisková organizace.
Změny v činnosti potravinové banky po novele zákona 110/97 Sb.
ŠKABRADOVÁ, Kristýna
Cílem diplomové práce je identifikace změn v oblasti potravinových bank v České republice po účinnosti novely zákona o potravinách a tabákových výrobcích. Průzkum byl realizován na úrovni všech potravinových bank, které jsou členy České federace potravinových bank a byly založeny před novelou zákona. Dalším cílem je zmapovat celý proces darování potravin a změny v tomto procesu po novele zákona v Potravinové bance Jihočeského kraje.
Potravinová pomoc a potravinové banky v České republice
VRBOVÁ, Andrea
Cílem práce je představit potravinovou pomoc a potravinové banky na území České republiky. Práce se věnuje především charakteristice a rozdělení pojmů potravinové pomoci a potravinových bank. Snaží se poukázat na význam potravinové pomoci a na důležité propojení s potravinovými bankami a organizacemi, které se snaží bojovat proti hladu a plýtvání potravin. Důležité je zde představení projektů, které stojí za vznikem spolupráce potravinových bank a organizací. Část práce se také věnuje přímé spolupráci potravinové banky s registrovanými sociálními službami na území Českých Budějovic. Konkrétně se jedná o čtyři registrované sociální služby, které spadají pod organizaci Městská charita České Budějovice, a které aktivně spolupracují s potravinovou bankou. Zde jsem se snažila poukázat na to, jak odlišně se může poskytovat potravinová pomoc v rámci každé služby. Na závěr se práce zajímá o budoucnost potravinové pomoci.
Plýtvání potravinami v České republice
MAURICOVÁ, Aneta
Cílem bakalářské práce je představit téma plýtvání potravinami, a to jak v kontextu udržitelného rozvoje, tak i z pohledu obecných "zdrojů" plýtvání a České republiky. Budou identifikovány hlavní oblasti nehospodárného nakládání s potravinami a také možnosti jejich alternativního využití. Hlavní metodou, která bude používána je literární rešerše. Praktická práce bude věnována průzkumům na úrovni domácností u konečného spotřebitele. Využitím analytického přístupu vyhodnocení sesbíraných dat se získají odpovědi na otázky týkající se problematiky plýtvání ze strany spotřebitelů. Práce se zabývá i redukcí plýtvání potravinami ve všech částech potravinového řetězce od primární produkce po domácnosti. Věnuje se také potravinovým bankám. Dále jsou v práci uvedeny dopady, které sebou plýtvání přináší a okrajově je zmíněna i legislativa. Na závěr jsou uvedeny aktivity probíhající proti plýtvání a také některé příklady řešení tohoto problému jak ve světě, tak v České republice.
Plýtvání potravinami v České republice
MAURICOVÁ, Aneta
Cílem bakalářské práce je představit téma plýtvání potravinami, a to jak v kontextu udržitelného rozvoje, tak i z pohledu obecných "zdrojů" plýtvání a České republiky. Budou identifikovány hlavní oblasti nehospodárného nakládání s potravinami a také možnosti jejich alternativního využití. Hlavní metodou, která bude používána je literární rešerše. Praktická práce bude věnována průzkumům na úrovni domácností u konečného spotřebitele. Využitím analytického přístupu vyhodnocení sesbíraných dat se získají odpovědi na otázky týkající se problematiky plýtvání ze strany spotřebitelů. Práce se zabývá i redukcí plýtvání potravinami ve všech částech potravinového řetězce od primární produkce po domácnosti. Věnuje se také potravinovým bankám. Dále jsou v práci uvedeny dopady, které sebou plýtvání přináší a okrajově je zmíněna i legislativa. Na závěr jsou uvedeny aktivity probíhající proti plýtvání a také některé příklady řešení tohoto problému jak ve světě, tak v České republice.
Reverzní logistika v potravinářských logistických řetězcích
ZACHARDOVÁ, Lenka
Bakalářská práce se zaměřuje na fungování zpětné neboli reverzní logistiky v potravinářském podniku, jejíž procesy jsou v praktické části znázorněny na konkrétním příkladu. Cílem této práce je přiblížení optimalizace v potravinářském dodavatelském řetězci ve vybraném podniku z hlediska reverzních logistických toků
Potravinové banky v podmínkách České republiky
ŠKABRADOVÁ, Kristýna
Tématem této bakalářské práce jsou potravinové banky v podmínkách České republiky. Cílem je identifikace obecné praxe potravinových bank pomocí dotazníkového šetření. Dalším cílem je popis Národní potravinové sbírky z pohledu přímého účastníka a také podpora fyzického založení potravinové banky v Jihočeském kraji. Literární přehled se zabývá potravinovým problémem, konkrétně je zaměřen na hlad a nedostatečnou výživu. Další podkapitoly se zabývají problematikou plýtvání potravinami a potravinovými bankami. V praktické části jsou vyhodnoceny výsledky dotazníkového šetření na úrovni potravinových bank v České republice. Dále je vyhodnoceno pozorování provedené v rámci Národní potravinové sbírky 2015. Poslední část praktické práce tvoří samotný popis procesu založení Potravinové banky Jihočeského kraje.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.